Aktiviteter 2019

Temakvelder, teknikk

Kveldskjøring er en perfekt anledning til å finpusse skiformen: det er både god fysisk og mental trening, og man får typisk større glede av påfølgende skiturer. Vi tar her for oss et nytt tema hver kveldskjøring, som går omtrent hver 14. dag. Kursene foregår i små grupper, 3-5 personer.

Påmelding gjøres her: deltager.no/skifremme-tema2019

Programmet for kveldene:

  • tirsdag 5. februar: "Heisnær off-piste - hvordan få det beste ut av utstyr og terreng. Fokus på flyt, sikkerhet, (energi)effektiv kjøring." Flyt og kontroll er viktig for å finne den gode følelsen utenfor løypene. Hvordan få størst mulig glede av disse forholdene, selv når det begynner å bli oppkjørt? Vi viser hvordan, med enkle grep.
  • onsdag 6. februar: "Undervise egne barn (eller andres) på ski eller brett - hvordan går man frem." Obs: for voksne/foresatte. Hvor begynner man, og hva gjør man, for å få barn aktive på ski eller brett.
  • tirsdag 19. februar: "Carving/alpin: større glede og trygghet i preparerte løyper."
  • torsdag 28. februar: "Telemarkskjøring: kunsten å svinge med løs hæl"
  • tirsdag 12. mars: "Ut av komfortsonen: baklengs, piruetter, triks på hopp, trick-svinger."
  • tirsdag 26. mars: Repetisjon av tidligere tema, etter ønske.

Kurskveldene gjennomføres av godkjente skilærere og instruktører. Oppmøte kl 17:00 ved billettluken i Eikedalen. Kursavgift inkluderer heiskort - men kan trekkes fra i bestilling om man allerede har dette.

Obs: gjennomføring av kursene krever som regel minst 3 påmeldte (minst 4 for heisnær off-piste). Påmeldte vil få refundert påmelding hvis kurs skulle bli avlyst pga for få deltakere

Familieskiskole

Dato: 16.-17. februar 2019
Påmelding: deltager.no/familieskiskolen2019

Ungdomskurs

Dette er et tilbud i samarbeid med Bergen Kommune. For mer info og påmelding, se artikkel på www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/idrettsservice/9612/article-151678.

Plan for sesongen

Januar
Instruktørkurs, trinn 1 og 2

Februar
Telemarkskurs med DNT Fjellsport Bergen, 2 kvelder i Eikedalen

Mars
Interski 2019, Bulgaria
Telemarkskurs med Norheimsund speidergruppe

Skifremme – forening for skiinstruktører i Bergen og omland, og lokalavdeling av Den Norske Skiskole / Snowsports Norway.