Instruktørkurs 2024

Har du lyst til å bli sertifisert ski-instruktør?

Meld deg på kurs med Bergen Skifremme i januar. Bestått kurs gir deg sertifisering som instruktør gjennom Den Norske Ski og Snøbrettskole (DNS) og freestyle-trener gjennom Norges Skiforbund (NSF). Da kan du jobbe som instruktør i alle skiskolene i Norge og som trener i idrettslag.

Kurset er første steg i utdanningsløpet til DNS, og er skreddersydd for deg som ønsker å bli instruktør i skiskole eller trener i idrettslag. For å delta på kurset, må du være fylt minst 16 år i 2024. Det er en fordel med gode skiferdigheter, men fokuset på kurset vil være å undervise elever på en trygg måte i skianlegget. Det viktigste er skiglede og ønsket om å dele den med andre. Bestått kurs vil gi deg medlemskap og sertifisering som ski instruktør alpint trinn 1 gjennom DNS i tillegg til sertifisering som freestyle trener 1 gjennom Norges Skiforbund (NSF).
Kurset starter med en introduksjonskveld og 2 dager med e-læring. Videre bruker vi 2 helger, samt 2 kvelder sammen i bakken. Innholdet i kurset dekker blant annet personlig ferdighetstrening, sikkerhet i bakken, pedagogikk og praktisk undervisning for både barn og voksne. Bestått kurs gir kvalifikasjoner og sertifisering til å undervise nybegynnere på ski.

Datoer og tider:
Introduksjonskveld på Fana Kulturhus: Onsdag 3. januar kl. 18-20
Kveldskjøring i Eikedalen: Onsdag 10. januar kl. 17-21
Helg i Eikedalen: Lørdag og søndag 13.-14. januar kl. 10-17
Kveldskjøring i Eikedalen: Onsdag 24. januar kl. 17-21
Helg på Voss med eksamen siste dag: Lørdag og søndag 27.-28. januar kl. 10-17

På introduksjonskvelden vil du motta lærebok og generell informasjon om kurset. Den digitale delen av kurset, inkludert videoer og tester, gjennomføres på nettet før vi møtes i bakken. Dette vil bli nærmere informert om på introduksjonskvelden. For den siste helgen på Voss vil overnatting bli tilbudt. Det er også lagt til rette for at deltakere som ønsker det, kan benytte ski-toget til og fra Voss begge dagene.

Link til påmelding finner du til høyre på denne siden. Kurset koster 5.400 kroner og betales til Bergen Skifremme innen kurs-start 3. januar – kontonummer 0530 49 19916. NB! Merk innbetalingen med navn på kursdeltaker. Prisen inkluderer ikke heiskort og eventuell overnatting.

Ta gjerne kontakt med Anne Gro eller Knut hvis du har spørsmål – annegro@skifremme.no eller knut@skifremme.no

Har du allerede bestått trinn 1 og gjennomført minst 50 timer praksis i godkjent skiskole, kan du melde seg på trinn 2 kurs i alpint. Kurset går parallelt med trinn 1 kurset og gir deg internasjonal IVSI godkjenning som instruktør. Trinn 2 kurset koster 5700 kroner. Påmeldingslenke finner du til høyre på denne siden.

Kursene holdes utelukket av godkjente kursholdere som har trinn 3 eller trinn 4 gjennom DNS.

Skifremme – forening for skiinstruktører i Bergen og omland, og lokalavdeling av Den Norske Skiskole / Snowsports Norway.