Dette kan vi

Medlemmer i Skifremme sitter på unik kompetanse og ferdigheter innen skisport. Våre skilærere har brukt mye tid i bakken og til fjells for å beherske disse teknikkene, og få deltakere til å lykkes og kjenne fremgang. Her vil du finne informasjon om de ulike gruppene, og ressurspersoner hos oss som kan hjelpe dere videre.

Freeski/Jibbing

Dette er et område i stadig utvikling, og er et satsingsområdet mot unge. Freeski kjennetegnes av lekenhet og kroppskontroll, og skaper ferdigheter som er anvendelig også utenfor preparert løype.

Topptur/frikjøring

Toppturer handler mye om naturopplevelse og å søke urørt snø. Men å trakke sine egne spor krever også at man er forberedt på skred, værforandringer og andre kanskje uventede hendelser. I tillegg opplever man gjerne at skiteknikken ikke lenger sitter så godt som man ønsker, om snøforholdene er vanskelige.

Telemark

Telemarkskjøring har et historisk sus, handler om å kjøre med løs hæl, og fungerer både på topptur og i bakken. Med litt øving har man god hjelp av dette også på fjellski. Det meste av ferdighetene på telemark har fellestrekk med vanlig alpinkjøring, men det oppleves ofte vanskelig og tungt.

Skifremme – forening for skiinstruktører i Bergen og omland, og lokalavdeling av Den Norske Skiskole / Snowsports Norway.